Uitnodiging: 12 mei congres Kanker & Leven

Hoe krijg ik mijn leven weer op de rit? Hoe kunnen we beter samenwerken om mensen die leven met en na de behandeling van kanker beter te begeleiden? Op 12 mei 2023 staan deze twee vragen
centraal tijdens het congres Kanker & Leven. Het congres wordt georganiseerd vanuit de Taskforce Cancer Survivorship Care, het IKNL, NFK en Raedelijn.

Als je geraakt bent door kanker heeft dat veel impact. Maar mensen zijn niet hun aandoening, er is zoveel meer dan hun ziekte. Wat maakt hun leven betekenisvol? De kwaliteit van leven kan verbeterd worden door leefstijlfactoren of door het toepassen van het gedachtegoed Positieve Gezondheid. Goede multidisciplinaire samenwerking is daarbij onmisbaar. Deze multidisciplinaire samenwerking over de lijnen heen is essentieel voor, tijdens en na het behandelingsproces. Tijdens het congres lichten we verhalen toe vanuit de praktijk, maken we kennis met elkaar en gaan we in op het belang van een goede samenwerking.

Middagprogramma georganiseerd door Raedelijn
In de middag gaat het congres op zeven verschillende plekken in Nederland verder. Raedelijn organiseert het middagprogramma in de regio’s Midden-Nederland (Utrecht-stad, Noordwest Utrecht, Gooi en Vechtstreek, Eemland, Lekstroom, Zuidoost Utrecht) en Noordwest Veluwe. Je bent om 13.00u welkom bij De Moestuin in Utrecht voor verschillende presentaties en uitwisseling met elkaar.

We trappen de middag af met een introductie van dagvoorzitter Camilla Basart van Oncomid. Zij interviewt ook een ervaringsdeskundige, die vertelt hoe deze de zorg en ondersteuning tijdens het ziekteproces heeft beleefd.

Vervolgens komen sprekers Professor Dr. Anne May (UMC Utrecht), Karolien van den Brekel (Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentrum), Diane Brons en Marianne van Dam-de Leeuw (Meander MC), Femke Riel (Het Buddyhuis), Camilla Basart (Oncomid) en Marie-Rose van Lieshout (Fysiotherapie Weustink) aan het woord.

Uiteraard is er ook tijd en ruimte voor verbinding: gedurende de middag wissel je meerdere malen ervaring, vragen en dilemma’s uit met professionals uit jouw eigen regio. Zo leer je jouw collega’s beter kennen en leer en inspireer je elkaar.

Kijk hier voor meer informatie over het congres en schrijf je in!

Kijk hier voor het middagprogramma van Raedelijn.

Categorieën